Regiment Huzaren
Prinses Catharina-Amalia

Regimentsdiners bezegelen onderlinge band

Geplaatst op 04-06-2022  -  Categorie: Algemeen

Op donderdag 21 april, respectievelijk vrijdag 22 april hebben de eerste regimentsdiners voor de onderofficieren en officieren van het Regiment Huzaren Prinses Catharina-Amalia plaatsgevonden. Door covid heeft het even geduurd voordat deze konden worden georganiseerd. Des te groter was het enthousiasme om elkaar weer te ontmoeten; de sfeer was er in elk geval naar, en we verwachten de volgende diners dan ook een nóg hogere opkomst!

saamhorigsheiddiner-oon-overdracht-ra-rhpca-21-02-2022-176-17753
Het onderofficiersdiner werd gehouden in het officierscasino op ‘de Knobbel’ op artillerieschietkamp ’t Harde. Zo’n 60 onderofficieren namen deel aan het diner. Tijdens dit diner heeft onze eerste regimentsadjudant, Aoo Hans Oesterholt zijn functie overgedragen aan Aoo Jack Nieuwkasteel. Jack, gefeliciteerd met deze eervolle functie en Hans, dank voor al je inzet!

Op vrijdag 22 april zaten ruim 100 officieren aan bij hun diner de corps in Leerhotel het Klooster in Amersfoort. Net als bij de onderofficieren was het een bont gezelschap uit de stamregimenten en huidige eenheden van RHPCA. De eerste vier nieuwe officieren zijn er ingedronken en ook is de traditie van ‘het veulen’ (de jongste officier) in ere hersteld. Een mooi afgewogen mix van oude en nieuwe tradities vormt een stevig fundament, waarop we als jong regiment verder kunnen bouwen aan een veelbelovende toekomst. 

dhh-beeld-diner-offn-ii
Voor dit najaar staat in de planning dat wij voor de actief dienende officieren, onderofficieren, korporaals en manschappen van ons regiment een all ranks-activiteit organiseren in Bergen-Hohne. Wij hopen zo snel daar zo snel mogelijk meer bekend over te kunnen stellen.


rhpca-200

Agenda

JUN
29
Veteranendag

Evenement | Malieveld, Den Haag