Regiment Huzaren
Prinses Catharina-Amalia

Regimentsbijeenkomst te velde in Bergen-Hohne

Geplaatst op 24-11-2022  -  Categorie: Algemeen

Op 3 en 4 november vond een saamhorigheidsbijeenkomst ‘te velde’ van ons regiment plaats bij deregimentsdagen-rhpca-03-11-2022-321 Trüppenübungsplatz Bergen-Hohne, met 414 Panzerbataillon als gastheer.

De warme ontvangst op een mistige donderdagmiddag nabij kamp Hörsten deed het twintigtal collega’s die vanuit het Nederlandse waren afgereisd bijzonder goed. De pontificaal bij de entree van ‘Haus Fünf’ neergezette Leopard-tank liet ons helblauwe bloed meteen sneller stromen. En bijzonder was ook dat de Duitse plaatsvervangend bataljonscommandant, de Oberstleutnant Moritz Langelüddecke, ons in keurig Nederlands welkom heette en liet weten dat hij verheugd was ons op hun thuisbasis op bezoek te hebben.

Onze regimentscommandant Corstiaan de Haan kon er helaas niet bij zijn omdat hij moest bijkomen van een operatie; gelukkig lijkt zijn herstel voorspoedig te verlopen. Vanwege zijn afwezigheid moest wel de geplande beëdiging worden geannuleerd, en daarom waren ook onze regimentsgenoten van de Fanfare Bereden Wapens niet afgereisd. De gezelligheid van het samenzijn was er overigens niet minder om.

Na de introductie werd ons ‘Noord-Duitse Laagvlaktegevoel’ weer aangewakkerd door een bezoek aan deregimentsdagen-rhpca-03-11-2022-87 schietbaan, waar op dat moment een van de pelotons van 414 hun bereden skills and drills aan het beoefenen was. Het gebrul van de Leo-motoren en de roffel van het boordwapen toverden een glimlach op vele gezichten. Helaas klonken die dag geen ‘grote boemen’ van het kanon.
De uitstekend georganiseerde BBQ werd gelardeerd met veel mooie en ongetwijfeld soms ook sterke verhalen van de oudgedienden, en gaf ook volop gelegenheid kennis te nemen van de gedachten en belevenissen van de jonge tankbemanningen.

Het evenement werd op de vrijdagochtend afgesloten met een bijzonder bataljonsappel, waarbij de commandant 414, overste Bas Schillemans, twee gouden medailles mocht uitreiken aan de adjudanten Peter Leeman en Anjo Emond en afscheid nam van Oberstleutnant Mattias Vogt, die als eerste officier aanwezig was bij de oprichting van 414 Panzerbataillon.

Een gedenkwaardige saamhorigheidsbijeenkomst die je eigenlijk niet had mogen missen!


rhpca-200

Agenda

MRT
28
Diner de Corps huzaren/korporaals/trompetters

Evenement | Schlossbrauerei Rheder, Duitsland

APR
4
Diner de Corps onderofficieren

Evenement | Kumpulan, landgoed Bronbeek Arnhem

APR
5
Tankseminar

Evenement | 10:00 - 15:00 | Gebouw AC 8, Bernhard Kazerne, Amersfoort

APR
5
Diner de Corps officieren

Evenement | 18:00 | Leerhotel Het Klooster Amersfoort

APR
26
Herdenking gevallenen cavalerie

Herdenking | BHK Amersfoort

MEI
4
Rotterdam-Overschie (1RHM/3RH); Den Haag (Depot); De Zweth (3RH)

Herdenking

MEI
10
Zuid Ginkel (3RH); Ypenburg (1EP); Erehof Den Haag

Herdenking

MEI
14
Voorthuizen (1RH) (2e dinsdag in mei); Achterveld (1RH) (2e dinsdag in mei)

Herdenking

JUN
16
Quatre-Bras (1815)

Herdenking

JUN
18
Waterloo (1815)

Herdenking

JUN
29
Veteranendag

Evenement | Malieveld, Den Haag

JUL
10
Manpad (Heemstede 1572)

Herdenking

AUG
2
Tiendaagse Veldtocht (1831)

Herdenking

SEP
15
Bereden beëdiging CEE en FBW – Den Haag

Evenement

SEP
16
Strandoefening CEE en FBW – Den Haag

Evenement

SEP
17
Prinsjesdag CEE en FBW – Den Haag

Evenement

 
 
Reünie veteranen RHPCA

Evenement | BHK Amersfoort