Regiment Huzaren
Prinses Catharina-Amalia

Nieuws van de Regimentscommandant

Geplaatst op 06-12-2020  -  Categorie: Algemeen
Beste Regimentsgenoten,
De huidige omstandigheden geven de nodige beperkingen en daarom zullen we de komende tijd vooral van de digitale middelen gebruik maken om te communiceren. In eerste instantie zullen dat onze ‘publicatoren’ de website en Facebook zijn. Dat de geldende beperkingen niet zonder reden zijn mag blijken uit een kleine Covid-explosie in mijn omgeving. De eerste dag een handvol besmettingen, in twee dagen ruim verdrievoudigd. In dat kader geldt nog steeds: Stay safe! 
Er moet nog heel veel gebeuren voor we als regiment volwaardig kunnen functioneren. De eerste prioriteit zijn daarbij:
1. Vaststellen welke actief dienende collega’s deel uit maken van het regiment
2. De actief dienende collega’s zo snel mogelijk van de nieuwe uitmonstering voorzien.
Dat eerste is al een behoorlijke klus. Er bestaat niet zoiets als een handig overzicht van alle tankers, wel van iedereen met de indeling cavalerie. Daar zitten naast onze wapenbroeders van de verkenning echter ook veel wapengenoten tussen die andere keuzes hebben gemaakt of ‘cavalerie’ als tijdelijk label hebben.afbeelding1 2
Inmiddels zijn we daar al heel ver mee. Sinds vorige week hebben we een groot aantal collega’s persoonlijk benaderd. De respons op onze vragen is gelukkig heel snel zodat we nu een beeld beginnen te krijgen hoe groot het regiment uiteindelijk wordt. 
Dat brengt mij bij de tweede prioriteit. Het hele project van de oprichting van het Wapen van de  Informatiemanoeuvre en de samenvoeging van onze regimenten heeft zich in nog geen tien maanden voltrokken. De normale  ontwerp- en productietermijn van emblemen in combinatie met de eerste lockdown heeft als gevolg gehad dat slechts een gedeeltelijke uitlevering net voor de oprichtingsdatum  gerealiseerd kon worden. De tweede batch hadden we gehoopt deze week te ontvangen. Onze onvolprezen regiments AF heeft afgelopen donderdag echter minder kunnen ophalen dan verwacht. Toch hebben we gisteren de nodige enveloppen gereed kunnen maken. Deze zullen a.s. maandag worden verzonden. We houden u op de hoogte van de vervolgzendingen. 
afbeelding2
Over hoe het regiment verder vorm gaat krijgen houden we u de komende weken op de hoogte.
Met hartelijke huzarengroet,
Commandant Regiment Huzaren Prinses Catharina-Amalia
Corstiaan J.C.H. de Haan
Luitenant-kolonel der Huzaren

rhpca-200

Agenda

JUN
29
Veteranendag

Evenement | Malieveld, Den Haag