Regiment Huzaren
Prinses Catharina-Amalia

Kerstboodschap 2021

Geplaatst op 24-12-2021  -  Categorie: Algemeen

kerstkaart-2021-rhcpca-mail

Beste regimentsgenoten,

Bijna is het jaar 2021 ten einde en voor velen is het verlof al aangebroken. We kunnen terugkijken op opnieuw een bewogen jaar dat in veel gevallen ons niet heeft gebracht waar wij op hoopten. Zelfs op de valreep zijn er extra maatregelen van kracht geworden. De pandemie heeft onverminderd invloed gehad op ons dagelijks leven, voor velen is dit een enorm moeilijke tijd en eigenlijk iedereen wordt op een of andere wijze geraakt.
Dat heeft doorgewerkt bij ons regiment; door alle beperkingen hebben wij veel minder kunnen organiseren dan we van plan waren. Hierbij konden ook veel minder mensen aanwezig zijn dan waarop we hadden ingezet. Gelukkig zijn we wel in staat geweest om voor onze nieuwe collega’s hun beëdigingen op de Grebbeberg en het landgoed Voorlinden met ceremonieel uit te voeren. Weliswaar met beperkingen en weinig tot geen gasten zijn we er toch in geslaagd om een voor hen belangrijk moment te markeren.
Dat er niet veel mogelijk was wil niet zeggen dat er niets gebeurde. Buiten de directe waarneming wordt er hard gewerkt aan de identiteit van het regiment. Dit geldt zowel voor materiele zaken als de organisatie, zoals de oprichting van een vereniging en stichting. Wij willen dan ook alle regimentsgenoten die zich hiervoor inzetten hartelijk danken en hopen dat hun inspanningen volgend jaar beloond worden met een aantal mooie activiteiten en resultaten. Het is niets voor cavaleristen om het hoofd te laten hangen en er zijn daarom dit jaar ook mooie dingen gebeurd. Onze tankers hebben een fantastische prestatie neergezet door Iron Spear te winnen, onze ruiters van het CEE hebben prachtige individuele prestaties neergezet en de FBW gaf bij diverse gelegenheden uitstekende presentaties. Super gedaan!
Wij wensen u en uw dierbaren ondanks alle beperkingen mooie feestdagen en een goed en gezond 2022. Namens onze binationale ‘stalen’ kern: Guten Rutsch ins neue Jahr!

Commandant RHPCA Regimentsadjudant RHPCA
Corstiaan J.C.H. de Haan Hans P. Oesterholt
Luitenant-kolonel der huzaren adjudantonderofficier-instructeur der cavalerie

 

 

 

 

 

 

 


rhpca-200

Agenda

JUN
15
Kranslegging Cavaleriemonument Quatre-Bras

Herdenking | 11:00 | Route de Houtain, 1470 Genappe, België

OKT
6
3e Algemene Ledenvergadering

Evenement | 13:00 - 16:00 | Bernhardkazerne, kantine van Geb.AP(ovb), Barchman Wuijtierslaan 198, Amersfoort