Regiment Huzaren
Prinses Catharina-Amalia

FBW laat van zich horen in Virginia en Lourdes

Geplaatst op 04-06-2022  -  Categorie: Algemeen

Virginia International Tattoo
dhh-beeld-fbw-taptoe-ii 3
Van 22 april t/m 2 mei trad de Fanfare Bereden Wapens (voor de zesde keer) op tijdens de Virginia International Tattoo in Norfolk, Virginia (VS). Daar stalen zij de show met optredens in attila en een bijzondere fietsshow in het historische veldgrijze tenue van de Huzaren-Wielrijders. Deze is uniek in de wereld en zorgt steevast voor een enthousiast publiek en luid applaus, zie https://youtu.be/3hXLOqWCNRs. Ook een lokale nieuwszender besteedde er aandacht aan https://www.facebook.com/fanfareberedenwapens/videos/717880229630679 

dhh-beeld-fbw-wisconsin 3
Verder gaven het koperkwintet en het combo nog verschillende uitvoeringen, onder andere op het voordek van het beroemde slagschip USS Wisconsin. 

Militaire Bedevaart, Lourdes
dhh-beeld-fbw-lourdes 4Vlak na de trip naar Virginia stond de fanfare alweer paraat om naar Lourdes (Fr) te vertrekken. Hier verzorgde zij de muzikale omlijsting van de jaarlijkse militaire bedevaart, met diverse optredens van koperkwintet, combo en orkest en bijdragen van zangeres Emma Brown. Gedurende de zeer indrukwekkende bedevaart ontmoeten honderden militairen van alle krijgsmachtdelen en talloze nationaliteiten elkaar in een sfeer van bezinning en verbroedering. 

 


rhpca-200

Agenda

JUN
15
Kranslegging Cavaleriemonument Quatre-Bras

Herdenking | 11:00 | Route de Houtain, 1470 Genappe, België

OKT
6
3e Algemene Ledenvergadering

Evenement | 13:00 - 16:00 | Bernhardkazerne, kantine van Geb.AP(ovb), Barchman Wuijtierslaan 198, Amersfoort