Regiment Huzaren
Prinses Catharina-Amalia

Eerste ALV Regimentsvereniging

Geplaatst op 22-05-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bestuur RHPCA; foto's D.Boom


eerste-alv-en-bbq-rhpca-20-05-2022-1Op vrijdag 20 mei is de eerste ALV van de Regimentsvereniging gehouden.

De Vereniging RHPCA stelt zich ten doel het in stand houden en bevorderen van banden van vriendschap die tijdens het dienen bij het Regiment Huzaren Prinses Catherina-Amalia zijn ontstaan.

Tevens ondersteunt de Vereniging RHPCA de commandant van het regiment bij: de traditiehandhaving; de bevordering van de saamhorigheid; het blijven eren en gedenken van alle gevallenen van het regiment; het behartigen van de belangen van de leden van de verenigin, in het bijzonder de veteranen; en het naar buiten toe uitdragen van het regiment. Alle personen die dienen, of hebben gediend, bij eenheden behorend tot het Regiment Huzaren Prinses Catharina-Amalia, danwel de stamregimenten (RHvS, RHPA en RHPO), worden aangemoedigd om zich via deze website aan te melden als lid. Aan het lidmaatschap zijn geen kosten verbonden. Wel vragen wij een eigen bijdrage bij deelname aan bijeenkomsten.

eerste-alv-en-bbq-rhpca-20-05-2022-20

Na de ALV heeft de Regimentscommandant Lkol. de Haan een presentatie gegeven over de structuur van het Regiment. Voor de vele activiteiten is de Regimentsvereniging een belangrijke schakel. 

Na het formele deel van de ALV was het tijd voor een optreden van de Fanfare Bereden Wapens, die onderdeel uitmaken van ons Regiment. 

 

 

eerste-alv-en-bbq-rhpca-20-05-2022-41
Onder leiding van de aoo Tom Koster speelden zij de Huzarenmars (welke door de aanweizgen uit volle borst werd meegezonden), de Bruremarsj, España Nuestra, Duchi Merengue en Army of the Nile. 

Een korte video van het optreden vind je hier.

  eerste-alv-en-bbq-rhpca-20-05-2022-66

Na het optreden was het tijd om de inwendige mens te versterken en heeft iedereen genoten van de prima verzorgde barbeque. 

 


rhpca-200

Agenda

JUN
29
Veteranendag

Evenement | Malieveld, Den Haag