Regiment Huzaren
Prinses Catharina-Amalia

Commando-overdracht 4 Eskadron 414

Geplaatst op 04-06-2022  -  Categorie: Algemeen

Op donderdag 19 mei is tijdens een speciaal bataljonsappel het commando over het 4e Eskadron van 414 Tankbataljon overgedragen van Maj Rutger Poelakker aan Maj Rob Franse. Dit gebeurde door het symbolisch teruggeven van de eskadronsvlag aan bataljonscommandant Lkol Bas Schillemans, die haar vervolgens overhandigde aan de kersverse eskadronscommandant. Aansluitend is de oude eskadronscommandant opgehaald met een Leopard 2 MA3 voor een laatste ererondje.

Majoor Poelakker heeft zes jaar gediend bij 414 Tankbat. Eerst als plaatsvervanger en daarna als EC. Onder zijn leiding is de eenheid operationeel ingezet in Litouwen gedurende de enhanced Forward Presence-missie (eFP). Sinds het optreden in Bosnië was dit de eerste keer dat tanks door Nederland weer operationeel zijn ingezet.

dhh-beeld-ec-en-leopard 2

Ook majoor Franse is binnen het bataljon geen onbekende. Hij heeft binnen de bataljonsstaf op de Sie 3 (operaties) gewerkt en is ook mee geweest op missie naar Litouwen. Aan hem nu de schone taak om de eenheid weer gereed te maken voor de volgende geplande inzet in 2024.

Wij bedanken Rutger voor zijn inzet en feliciteren Rob met zijn commando en wensen hem heel veel succes met deze mooie eenheid!


rhpca-200

Agenda

JUN
29
Veteranendag

Evenement | Malieveld, Den Haag