Regiment Huzaren
Prinses Catharina-Amalia

Brief regimentscommandanten

Geplaatst op 12-11-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Kolonel Kees Koek, Luitenant-kolonel Corstiaan de Haan, Kolonel Sander Luijten

Amersfoort, 12 november 2020


Beste regimentsgenoten van de drie tankregimenten,

In aansluiting op de woorden van onze Wapenoudste willen wij ons gedrieën nog eenmaal tot u richten voordat het Koninklijk Besluit van kracht wordt waarmee onze regimenten worden samengevoegd tot het Regiment Huzaren Prinses Catharina-Amalia. Net als onze Wapenoudste zijn ook wij ontzettend trots op het feit dat het regiment vernoemd is naar onze Kroonprinses en hiermee de band met het Koningshuis wordt bevestigd en bestendigd.
Het samenvoegen van de tankregimenten biedt nieuwe kansen en geeft meer zekerheid voor de toekomst, zekerheid om onze saamhorigheid en tradities te beleven en de zorg voor onze veteranen en postactieven te borgen. Het biedt ons ook kansen om verenigd met de jonge tankers van 414 PzBtl de identiteit van de zware cavalerie als discipline uit te dragen. Zoals onze collega’s van het Korps Inlichtingen & Veiligheid dit ook al stelden: het vormt de erkenning van het vakgebied als specialisme en biedt de basis om kennis en ervaring te delen, te vergroten en eenduidig uit te dragen.
Het zal even wennen worden, een nieuwe naam, een andere kleur. Toch blijft ook veel bij het oude. Onze activiteiten op basis van verbondenheid en gedeelde ervaringen gaan gewoon door. Ook in de nieuwe situatie zullen de reünies van de voormalige tankbataljons en de missies van deze bataljons blijven plaatsvinden.
Ongetwijfeld zult u zich afvragen hoe het voor u uitpakt, deel uit te maken van het nieuwe regiment. Zoals in het begeleidende artikel wordt uitgelegd, zullen alle actief dienende leden van de nu nog zelfstandige tankregimenten overgaan naar het nieuwe regiment en ook die lichtblauwe uitmonstering gaan dragen. Dat geldt ook voor het personeel dat is ingedeeld bij de eenheden die deel gaan uitmaken van het nieuwe regiment. Het Commando Landstrijdkrachten probeert iedereen zo snel mogelijk te voorzien van de nieuwe uitmonstering. Vanzelfsprekend hadden we u graag persoonlijk over deze ontwikkelingen geïnformeerd, maar de huidige COVID richtlijnen staan dat helaas niet toe. Omdat ook de uitlevering bij het KPU bedrijf nog loopt, vragen we uw begrip voor het feit dat dit niet direct geregeld zal zijn.
De aanstaande oprichtingsceremonie zal door de omstandigheden kort, krachtig, maar ook beperkt in omvang zijn en uitsluitend via de livestream op 20 november te volgen. Wij beseffen terdege dat velen van u dit historisch moment op een andere wijze zouden willen beleven. Wij streven ernaar zodra dit kan een ceremonie te organiseren, die het spiegelbeeld zal zijn van de ontbindingsceremonie in 2012. Waar we toen afscheid moesten nemen van de tank en de regimenten hun staande eenheden verloren, zullen we dan op waardige wijze onderstrepen dat de zware cavalerie als herkenbaar specialisme met een eigen identiteit weer terug is.

 

Met hartelijke huzarengroet,
Commandant Regiment Huzaren Van Sytzama
Kolonel Kees Koek

 

Commandant Regiment Huzaren Prins van Oranje
Luitenant-kolonel Corstiaan de Haan

 

Commandant Regiment Huzaren Prins Alexander
Kolonel Sander Luijten


rhpca-200

Agenda

MRT
28
Diner de Corps huzaren/korporaals/trompetters

Evenement | Schlossbrauerei Rheder, Duitsland

APR
4
Diner de Corps onderofficieren

Evenement | Kumpulan, landgoed Bronbeek Arnhem

APR
5
Tankseminar

Evenement | 10:00 - 15:00 | Gebouw AC 8, Bernhard Kazerne, Amersfoort

APR
5
Diner de Corps officieren

Evenement | 18:00 | Leerhotel Het Klooster Amersfoort

APR
26
Herdenking gevallenen cavalerie

Herdenking | BHK Amersfoort

MEI
4
Rotterdam-Overschie (1RHM/3RH); Den Haag (Depot); De Zweth (3RH)

Herdenking

MEI
10
Zuid Ginkel (3RH); Ypenburg (1EP); Erehof Den Haag

Herdenking

MEI
14
Voorthuizen (1RH) (2e dinsdag in mei); Achterveld (1RH) (2e dinsdag in mei)

Herdenking

JUN
16
Quatre-Bras (1815)

Herdenking

JUN
18
Waterloo (1815)

Herdenking

JUN
29
Veteranendag

Evenement | Malieveld, Den Haag

JUL
10
Manpad (Heemstede 1572)

Herdenking

AUG
2
Tiendaagse Veldtocht (1831)

Herdenking

SEP
15
Bereden beëdiging CEE en FBW – Den Haag

Evenement

SEP
16
Strandoefening CEE en FBW – Den Haag

Evenement

SEP
17
Prinsjesdag CEE en FBW – Den Haag

Evenement

 
 
Reünie veteranen RHPCA

Evenement | BHK Amersfoort