Regiment Huzaren
Prinses Catharina-Amalia

Bericht Commandant Landstrijdkrachten

Geplaatst op 19-08-2021  -  Categorie: Algemeen

Beste Regimentsgenoten,

Hieronder volgt een bericht van Commandant Landstrijdkrachten naar aanleiding van de ontwikkelingen in Afghanistan.

ltgenmwijnen

 

 

Het zal niemand ontgaan dat zich op dit moment dramatische taferelen afspelen in Afghanistan. Velen hebben één of meerdere keren in Afghanistan gediend en deze beelden zullen waarschijnlijk een grote impact hebben. Dat geldt ook voor nabestaanden, familie en vrienden of collega’s die er niet zijn geweest. Ik kan mij goed voorstellen dat dit bij jezelf en jullie Regiments- en Korpsgenoten gevoelens van onmacht, verdriet en frustratie oproepen.

Ikzelf vond de uitspraak van generaal b.d. Mart de Kruif in De Telegraaf van afgelopen zaterdag treffend. Hij zei het als volgt:

“met mijn collega's heb ik gedaan wat ons opgedragen werd en veel gegeven. Sommigen alles. Voor prachtige mensen, in een Bijbels mooi land en soms tegen de stroom in. Het is nooit zinloos om te doen waar je voor staat.”

Wat ik nu van groot belang vind, is dat wij aandacht en zorg houden voor onze Afghanistan-veteranen, als ook hun achterban. Het is zaak dat wij intern onze communicatie en zorg goed op orde hebben. Ik verzoek jullie dan ook met klem om met jullie Regiments- en Korpsgenoten in gesprek te gaan en elkaar op te zoeken. Hiervoor kunnen uiteraard ook het Collegiaal Netwerk of de nuldelijns-zorgfunctionarissen door jullie worden geactiveerd.

Daar waar dit nodig is en kan, behoort het organiseren van een bijeenkomst, waarbij jullie medewerkers met elkaar in gesprek kunnen gaan, uiteraard ook tot de mogelijkheden. Voor nader advies kun je binnen Staf CLAS terugvallen op bureau Veteranenzaken van de Directie P&O en Bureau Casecoördinatie. Daarnaast kunnen veteranen ook altijd bij het veteranenloket terecht voor hulp.

Ik zal mij later vandaag in een videoboodschap op de Social Media kanalen van de Landmacht (Twitter, Facebook, Instagram, Youtube) tot onze collega’s en veteranen richten en hen wijzen op de mogelijkheden om hulp te vinden en roep ik hen op het gesprek aan te gaan. Deze zullen rond 18.00u online komen. Ik vraag jullie deze videoboodschap breed te delen. Laten we de komende tijd niemand uit het oog verliezen en als Landmachters onze kracht van kameraadschap en onderlinge verbondenheid volop benutten.

Sterkte allemaal!

Commandant Landstrijdkrachten

Martin Wijnen
Luitenant-generaal

Link naar de videoboodschap van Commandant Landstrijdkrachten. 


rhpca-200

Agenda

JUN
15
Kranslegging Cavaleriemonument Quatre-Bras

Herdenking | 11:00 | Route de Houtain, 1470 Genappe, België

OKT
6
3e Algemene Ledenvergadering

Evenement | 13:00 - 16:00 | Bernhardkazerne, kantine van Geb.AP(ovb), Barchman Wuijtierslaan 198, Amersfoort